COVID-19: DONACIJE UGROŽENIM I MARGINALIZIRANIM GRUPAMA

Potaknuti krizom izazvanom pandemijom korona virusa, koja je stavila kapacitete bh. društva na veliki test, FOD BiH je odlučio doprinijeti normalnom funkcionisanju društva i pomoći ugroženim i marginaliziranim društvenim grupama koje najviše osjete ove promjene. Tokom 2020. godine osigurali smo pomoć čija je ukupna vrijednost preko 861.000 USD. Sredstva su dodijeljena za ukupno 43 organizacije i ustanove koje rade s ovim grupama. Pomoć je usmjerena na omogućavanje njihovih redovnih aktivnosti, koje su u ovom trenutku pod velikim pritiskom zbog povećane potrebe za ovakvim uslugama.

Više >>

FOD BiH je, u okviru aktivnosti Brzog odgovora na pandemiju COVID-19, donirao sredstva i Udruženju "Zemlja djece" iz Tuzle.

Namjena donacije je pomoć u prehrambenim i higijenskim paketima za preko 150 porodica u stanju socijalne potrebe na području TK, a što je uspješno realizovano tokom mjeseca marta.

 

Z.D. Podjela.1 Z.D. Podjela.2 Z.D. Podjela.3

Z.D. Podjela.4 Z.D. Podjela.5 Z.D. Podjela.6

Ovaj website koristi kolačiće!

Ovaj Website koristi kolačiće i prikuplja informacije o posjetiocima. Klikom na dugme OK potvrđujete da se slažete s Uslovima korištenja i Izjavom o privatnosti.