COVID-19: DONACIJE UGROŽENIM I MARGINALIZIRANIM GRUPAMA

Potaknuti krizom izazvanom pandemijom korona virusa, koja je stavila kapacitete bh. društva na veliki test, FOD BiH je odlučio doprinijeti normalnom funkcionisanju društva i pomoći ugroženim i marginaliziranim društvenim grupama koje najviše osjete ove promjene. Tokom 2020. godine osigurali smo pomoć čija je ukupna vrijednost preko 861.000 USD. Sredstva su dodijeljena za ukupno 43 organizacije i ustanove koje rade s ovim grupama. Pomoć je usmjerena na omogućavanje njihovih redovnih aktivnosti, koje su u ovom trenutku pod velikim pritiskom zbog povećane potrebe za ovakvim uslugama.

Više >>

U okviru aktivnosti Brzog odgovora FOD BiH na pandemiju COVID-19, FOD BiH je donirao sredstva za nabavku prehrambenih i higijenskih paketa, te lijekova za oboljele od Multiple skleroze u SBK. Korisnik donacije je Udruženje "Uzdah" iz Novog Travnika, koje je ovim sredstvima nabavilo i distribuiralo neophodne pakete oboljelima na području Travnika, Novog Travnika, Busovače, Viteza, Gornjeg i Donjeg Vakufa, Bugojna, Kiseljaka i Fojnice.

 

MS SBK 1 MS SBK 9 MS SBK 2

MS SBK 3 MS SBK 4 MS SBK 5

MS SBK 6 MS SBK 7 MS SBK 8

Ovaj website koristi kolačiće!

Ovaj Website koristi kolačiće i prikuplja informacije o posjetiocima. Klikom na dugme OK potvrđujete da se slažete s Uslovima korištenja i Izjavom o privatnosti.