Full Agenda of #CSFTirana2023 | “Unlocking Progress: The European Future of the Western Balkans”

 

Full Agenda of #CSFTirana2023 | “Unlocking Progress: The European Future of the Western Balkans”

 

Više >>

OPEN SOCIETY FOUNDATIONS IN WESTERN BALKANS

 OUR WORK IN WESTERN BALKANS

 

Više >>

SUZBIJANJE ENERGETSKOG SIROMAŠTVA U BiH - PRVI KORAK ENERGETSKE TRANZICIJE

Dokument analizira mjere koje se trebaju realizovati s ciljem suzbijanja energetskog siromaštva u BiH.

Energetsko siromaštvo je jedan od velikih i rastućih društvenih problema u BiH. Liberalizacijom energetskog tržišta došlo je do značajnog porasta cijena energenata, a što značajno otežava socijalnim kategorijama stanovništva pristup osnovnim energetskim uslugama potrebnim za normalne životne uslove (rasvjeta, grijanje, hlađenje, kuhanje i dr.).

Domaćinstva pogođena energetskim siromaštvom ne mogu sebi da priušte rekonstrukciju postojećih objekata uz mjere energetske efikasnosti, zamjenu dotrajalih energetski neefikasnih električnih uređaja, primorana su da koriste neadekvatne sisteme grijanja koji su veoma često štetni po zdravlje i okolinu.

Više >>

U okviru aktivnosti Brzog odgovora FOD BiH na pandemiju COVID-19, FOD BiH je donirao sredstva za nabavku prehrambenih i higijenskih paketa, te lijekova za oboljele od Multiple skleroze u SBK. Korisnik donacije je Udruženje "Uzdah" iz Novog Travnika, koje je ovim sredstvima nabavilo i distribuiralo neophodne pakete oboljelima na području Travnika, Novog Travnika, Busovače, Viteza, Gornjeg i Donjeg Vakufa, Bugojna, Kiseljaka i Fojnice.

 

MS SBK 1 MS SBK 9 MS SBK 2

MS SBK 3 MS SBK 4 MS SBK 5

MS SBK 6 MS SBK 7 MS SBK 8

Ovaj website koristi kolačiće!

Ovaj Website koristi kolačiće i prikuplja informacije o posjetiocima. Klikom na dugme OK potvrđujete da se slažete s Uslovima korištenja i Izjavom o privatnosti.

Više >