OSF WESTERN BALKANS ALUMNI NETWORK!

WE ARE THRILLED TO INTRODUCE THE OSF WESTERN BALKANS ALUMNI NETWORK! 

 

Exciting News!

Celebrating 30 years of transformative impact, the #OpenSocietyFoundations has cultivated a global family of change-makers dedicated to fostering connections, friendships, and a shared commitment to societal openness and values.  

 

Više >>

Full Agenda of #CSFTirana2023 | “Unlocking Progress: The European Future of the Western Balkans”

 

Full Agenda of #CSFTirana2023 | “Unlocking Progress: The European Future of the Western Balkans”

 

Više >>

OPEN SOCIETY FOUNDATIONS IN WESTERN BALKANS

 OUR WORK IN WESTERN BALKANS

 

Više >>

Uslovi korištenja

Ovom izjavom o privatnosti podataka i uslovima korištenja reguliše se Vaše korištenje web stranica Fonda otvoreno društvo BiH, M. Tita 19/3, 71000 Sarajevo (u daljem tekstu "Website"). Sve informacije prikazane, prenesene i sadržane unutar Website-a, uključujući tekst, fotografije, ilustracije, direktorije, kataloge, audio i video materijale, web aplikacije, zaštitne znakove, kao i druge oblike informacija date na ovom Website-u, zaštićene su autorskim i drugim zakonima o intelektualnom vlasništvu.

Dozvoljeno je preuzimati, reproducirati, koristiti ili distribuirati bilo kojim putem bilo koji sadržaj i materijal s ovog website-a isključivo uz pismenu najavu vlasniku Website-a i obrazloženje razloga planiranih radnji, te nakon pismenog odobrenja vlasnika Website-a.

Nije dozvoljeno kopirati ili preuzimati, a zatim modificirati i/ili reizdavati sadržaje pod drugim imenom i/ili zaštitnim znakom, što uključujuće kod, software i bilo koji sadržaj ovog Website-a.

Vi prihvatate korištenje Website-a i njegovih sadržaja u skladu sa ovim Uslovima korištenja. Korištenjem Website-a Vi prihvatate i sve eventualne izmjene ovih Uslova korištenja.

 

Izjava o privatnosti

U skladu s važećim zakonima, Website prikuplja razne vrste informacija od Vas, kao što su Vaša IP adresa, vrsta internet browsera, vrsta i verzija operativnog sistema, te MAC adresa Vašeg uređaja kojim pristupate našem Website-u. Ova Izjava sadrži način i vrstu informacija koje mi prikupljamo od Vas, te u koju svrhu koristimo prikupljene informacije. Ova Izjava o privatnosti ne uključuje informacije koje nam možete dati i koje možemo prikupiti offline, odnosno na nekom događaju, putem telefona ili na drugi način. Ova Izjava o privatnosti se ne odnosi na bilo koji drugi Website osim ovog.

Mi se obavezujemo da informacije prikupljene od Vas nećemo koristiti na bilo koji drugi način osim ovog opisanog u ovim Uslovima korištenja, te da ih nikada i ni pod kojim uslovima nećemo svojevoljno distribuirati bilo kojim trećim licima i/ili javno objavljivati.

 

Unošenje podataka

Ovaj Website od Vas ne zahtijeva registraciju i/ili unošenje bilo kojih privatnih podataka.

 

Korištenje Website-a

Vi možete koristiti naš Website samo u svrhe za koje je namijenjen, odnosno u informativno-edukativne svrhe. Ne smijete koristiti naš Website na način koji može prouzrokovati bilo kakvu štetu nama ili drugim korisnicima. Vi razumijete da ste samo Vi u potpunosti odgovorni za način na koji koristite naš Website, kao i za sve posljedice koje mogu proizaći iz tog načina upotrebe. Ne smijete kopirati i preprodavati i/ili modifikovati bilo koji dio ovog Website-a. Prihvatate da su svi sadržaji našeg Website-a, te njegov kod i dizajn vlasništvo FOD BiH i da su zaštićeni zakonom o autorskim pravima. Vi se obavezujete da nećete mijenjati, kopirati, piratizirati, pokušavati otkriti kompjuterski kod ili koristiti u bilo koju neodobrenu komercijalnu svrhu bilo koji dio našeg Website-a. Također, Vi se obavezujete da nećete neovlašteno praviti web stranice ili kompjuterske programe bazirane na bilo kojem dijelu i sadržaju našeg Website-a, a bez izričitog pismenog odobrenja s naše strane.

 

Uskraćivanje prava korištenja web stranice

Vi prihvatate da Vam, pod određenim uslovima, možemo uskratiti pravo korištenja našeg Website-a na bazi prikupljenih podataka od Vas. Razlozi za takvu našu moguću akciju uključuju narušavanje bilo kojeg od ovih uslova korištenja. Prihvatate da imamo puno pravo da Vam uskratimo pravo korištenja našeg Website-a ako smatramo da je to neophodno, i prihvatate da u takvom slučaju mi ne snosimo nikakvu odgovornost prema Vama.

 

Sigurnost web stranice i podataka

Prihvatate da ste u potpunosti odgovorni za sve aktivnosti urađene pod MAC i IP adresom Vašeg uređaja. Ne smijete narušavati sigurnost naše web stranice i podataka koje sadrži. To, pored ostalog, uključuje pokušaj da pristupite dijelovima našeg Website-a za koje nemate pravo pristupa; pokušaj da usporite ili zaustavite rad našeg Website-a; pokušaj da brišete ili mijenjate podatke postavljene na Website-u; pokušaj da nedozvoljeno pretražujete bazu podataka našeg Website-a. Ako dođe do pokušaja narušavanja sigurnosti našeg Website-a i njegovih podataka i sadržaja, mi ćemo ih detaljno istražiti i, ako nađemo za shodno, kontaktirat ćemo predstavnike sudske vlasti. Počinioci djela narušavanja sigurnosti našeg Website-a i podataka mogu biti podložni krivičnoj odgovornosti. Zakoni Vi prihvatate da vrijede Zakoni Bosne i Hercegovine kojima se štite autorska prava i druga srodna prava, kao i drugi Zakoni Bosne i Hercegovine koji regulišu ovu materiju.

 

Odricanje i razrješavanje odgovornosti

Vi razumijete da koristite naš Website na Vaš sopstveni rizik, onakav kakav je dat i onda kada je aktivan. Mi Vam ne dajemo nikakvu garanciju vezanu za naš Website i odričemo se svake odgovornosti, implicitne ili eksplicitne, vezane za Vašu upotrebu našeg Website-a. Ne dajemo nikakvu garanciju da će naš Website biti dostupan bez prekida, siguran ili bez ikakvih grešaka. Konačno, ne dajemo nikakvu garanciju da će potencijalne greške na našem Website-u biti ispravljene.

Vi prihvatate da mi ni u kojem slučaju nećemo snositi bilo kakvu odgovornost za bilo kakvu štetu ili gubitak koji možete imati zbog:

  1. Vaše upotrebe našeg Website-a ili nemogućnosti korištenja našeg Website-a;
  2. Neovlaštenog pristupa Vašim podacima;
  3. Postupaka drugih korisnika našeg Website-a;
  4. Bilo čega drugoga vezanog za naš Website.

Slažete se da razriješavate Website i vlasnika Website-a bilo kakve odgovornosti, uključujući advokatske troškove u slučaju tužbe ili bilo kakve druge zakonske akcije učinjene od strane trećeg lica, a nastale zbog Vaše upotrebe našeg Website-a ili Vašeg kršenja ovih uslova korištenja.

 

Trademark informacije

Website i njegov logo su zaštićeni znakovi FOD BiH, Sarajevo. Vi prihvatate da ne smijete na bilo koji način koristiti ove zaštićene znakove bez izričite prethodne pismene dozvole vlasnika.

Prijava kršenja Uslova korištenja

Molimo Vas da bilo koje kršenje ovih Uslova korištenja od strane trećih lica prijavite putem email-a na adresu: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

 

Generalne informacije

Ovi Uslovi korištenja čine cjelokupan ugovor između Vas i Website-a (FOD BiH), koji reguliše Vaše korištenje naših sadržaja. Navedeni Uslovi korištenja, kao i odnos između Vas i Website-a su uređeni zakonima Bosne i Hercegovine. Ako je neki dio ovih Uslova korištenja proglašen nevažećim od strane nadležnog suda, svi ostali dijelovi ostaju važeći i na snazi. Uslov za korištenje ovog Website-a je prihvatanje ovih Uslova.

 

 


 

OSF-WB and RBF host third Balkans donor forum

Returning to the joint platform for the first time since 2019, over 150 stakeholders discussed the priorities and approaches of the donor community in the Balkans. Belgrade, November 6. Open Society Foundations-Western Balkans and the Rockefeller...

Više >

LJUDSKO PRAVO NA SIGURNU I ČISTU VODU I SANITARNU ODVODNJU

Pravo na vodu je neophodno za život u ljudskom dostojanstvu. Ono je preduslov uživanja drugih ljudskih prava. Nastavak zagađivanja, ispražnjivanje i nejednaka distribucija vode povećavaju postojeće siromaštvo. Države moraju da usvoje efikasne mjere da priznaju, bez...

Više >

MODELI FINANSIRANJA ENERGETSKE TRANZICIJE U BiH

Dokument daje pregled mogućnosti  i modela koji mogu poslužiti kao osnov za raspravu i odgovor na pitanje: Kako će se finansirati energetska tranzicija u BiH? Između ostalog, dokument sadrži i pregled trenutnog stanja i izvora finansirana...

Više >

LJUDSKO PRAVO NA SIGURNU I ČISTU VODU I SANITARNU ODVODNJU

Pravo na vodu je neophodno za život u ljudskom dostojanstvu. Ono je preduslov uživanja drugih ljudskih prava. Nastavak zagađivanja, ispražnjivanje i nejednaka distribucija vode povećavaju postojeće siromaštvo. Države moraju da usvoje efikasne mjere da...

Više >

MODELI FINANSIRANJA ENERGETSKE TRANZICIJE U BiH

Dokument daje pregled mogućnosti  i modela koji mogu poslužiti kao osnov za raspravu i odgovor na pitanje: Kako će se finansirati energetska tranzicija u BiH? Između ostalog, dokument sadrži i pregled trenutnog stanja i...

Više >

Fond otvoreno društvo

Fond otvoreno društvo BiH je nezavisna neprofitna fondacija koja, kao integralni dio regionalnih Fondacija Zapadnog Balkana, djeluje u širem okviru međunarodne mreže Fondacija otvoreno društvo, te se zalaže za izgradnju bosanskohercegovačkog društva zasnovanog na principima društvene pravde, punog poštovanja ljudskih prava, transparentnog i odgovornog rada institucija, i aktivnog učešća građana u javnom životu.

Kontakt

Maršala Tita 19/3
71000 Sarajevo, BiH
T/F: 033 44 44 88 (0 / 202)
osf@osfbih.org.ba

 

Ovaj website koristi kolačiće!

Ovaj Website koristi kolačiće i prikuplja informacije o posjetiocima. Klikom na dugme OK potvrđujete da se slažete s Uslovima korištenja i Izjavom o privatnosti.

Više >