OSF WESTERN BALKANS ALUMNI NETWORK!

WE ARE THRILLED TO INTRODUCE THE OSF WESTERN BALKANS ALUMNI NETWORK! 

 

Exciting News!

Celebrating 30 years of transformative impact, the #OpenSocietyFoundations has cultivated a global family of change-makers dedicated to fostering connections, friendships, and a shared commitment to societal openness and values.  

 

Više >>

Full Agenda of #CSFTirana2023 | “Unlocking Progress: The European Future of the Western Balkans”

 

Full Agenda of #CSFTirana2023 | “Unlocking Progress: The European Future of the Western Balkans”

 

Više >>

OPEN SOCIETY FOUNDATIONS IN WESTERN BALKANS

 OUR WORK IN WESTERN BALKANS

 

Više >>

U sklopu COVID-19 Brzog odgovora, FOD BiH je u obezbijedio 100 novih laptop računara za djecu iz socijalno najugroženijih porodica na području Kantona Sarajevo (40 računara), Zenice (30 računara) i Tuzle (30 računara), a koji su, u saradnji i uz veliku pomoćInstituta za razvoj mladih KULT i projekta #darujzanastavu uspješno donirani djeci.

Dodjela F.D.  Dodjela S.B.

Svi računari su opremljeni licenciranim Windows operativnim sistemom, a djeci su donirani u trajno privatno vlasništvo jer je namjera da djeca računare zadrže i nakon završetka pandemije, a kako bi im poslužili u daljnjem školovanju. Ovim projektom su obuhvaćena djeca devetih razreda osnovnih škola, te od prvog do trećeg razreda srednjih škola, a sve u saradnji s kantonalnim vijećima roditelja, ministarstvima obrazovanja, te organizacijom "Novo društvo".

 

Dodjela A.H. Dodjela N.T. Dodjela V.J.

Prateći dokumenti:

 

Kritička pedagogija

Obrazovni sistem za koji se zalažemo podrazumijeva znanje, kompetencije i vrijednosti koje će omogućiti mladima da učestvuju u svim aspektima društva, kritički propituju svijet i neposredno okruženje, međusobno surađuju i zajedno uče, razvijaju lični i profesionalni integritet.

Kroz saradnju s pojedincima i partnerskim organizacijama želimo podići svijest društva o temeljnim problemima u obrazovanju i potrebi za profesionalnim djelovanjem i promjenom ukupne obrazovne paradigme.

Ovaj website koristi kolačiće!

Ovaj Website koristi kolačiće i prikuplja informacije o posjetiocima. Klikom na dugme OK potvrđujete da se slažete s Uslovima korištenja i Izjavom o privatnosti.

Više >